Voor de meeste studenten die gaan stage lopen op Curaçao is het niet direct de hoogste prioriteit dat bovenaan op het prioriteitenlijstje staat en bungelt die ergens ver, ver onderaan, maar voor sommige juist weer wel; hoe en waar was ik eigenlijk mijn kleren op Curaçao? Een leuke vraag, daar gaan wij in deze blog verder op in.

Wassen in jouw studentenhuis

Er zijn inderdaad studentenhuizen te vinden op Curaçao met een wasmachine. Als dit voor jou een vereiste is, geef dit dan aan in de filters tijdens het zoekproces op onze website naar een geschikt studentenhuis voor jou. Let wel op dat wassen een dure aangelegenheid is op Curaçao. Dit komt door de hoge water- en stroomkosten. Deze liggen gemiddeld we 7x hoger dan in Nederland. De kosten van de wasmachine zitten dan ook vaak niet bij je huur inbegrepen.

Een andere, maar veel goedkopere oplossing is toch wel de handwas. Het klinkt misschien wat raar, ouderwets en misschien zelfs wel een beetje armoedig, maar het werkt toch echt perfect. En vooral belangrijk voor de arme student die zijn geld liever aan veel leukere dingen besteedt, het kost weinig tot bijna niks! Je pakt een teiltje, gooit er een beetje sop in, de kleding die je gewassen wilt hebben en hop, ..klaar. Laat dit brouwsel een paar uurtjes weken en draai af en toe de was zodat deze weer lekker fris wordt.

Nadat jouw kleren weer lekker fris zijn geworden, kijk je lief één van je medebewoners aan van jouw studentenhuis of die je even helpt me het uitwringen. Eenmaal uitgewrongen hang je de natte kleding op in de zon. Je zult ervaren dat wasgoed ontzettend snel droogt op Curaçao, de combinatie van zon en koele zeewind werkt perfect.

Wasgoed wegbrengen naar een wasserette op Curaçao

Een andere optie is het wegbrengen van jouw wasgoed naar een wasserette. Wasserettes zie je overal op Curaçao, dit is omdat de aanschaf van een wasmachine en de bijgaande kosten vaak te duur zijn voor de lokale bevolking. Daarnaast heeft een wasmachine geen lang leven op Curaçao, dit komt door al het zand dat mee gaat in de was en de zoute zeelucht die ervoor zorgt dat alles kapot roest.

De kosten bij een wasserette zijn gemiddeld 15 ANG (gulden) per wasbeurt van +/- 7 kilo. Voor een kleine meerprijs worden je kleren ook nog een gestreken en opgevouwen voor je, hoe ideaal. Vaak kun je de was een dag later alweer ophalen.

Dus met je vieze wasgoed op Curaçao komt het helemaal goed, er zijn voldoende opties om uit te kiezen 😉