Een geweldige stage lopen op een prachtig tropisch eiland – wie zou dat nou afslaan? Heel wat Nederlandse studenten trekken ieder jaar naar Curaçao om daar stage te lopen op een van de vele bedrijven op het eiland. Wanneer ze op Curaçao verblijven hebben ze echter ook een studentenhuis of een appartement/studio nodig. In dit artikel leggen we uit hoe je de beste studentenhuizen op Curaçao kan vinden.

Waarom stage lopen op Curaçao

Wanneer je als student de keuze krijgt om stage te gaan lopen in Nederland of het buitenland kiezen heel wat studenten om stage te gaan lopen op Curaçao. Op die manier kunnen ze enkele maanden op een mooi, tropisch eiland verblijven, cocktails op het strand drinken, en de mooie natuur en cultuur op het eiland verkennen.

Stage lopen op Curaçao is een perfecte werkvakantie waar je doorheen de dag werkt en in de avond of het weekend erop uit trekt om het eiland, de stranden, en de kust al snorkelend of al duikend te ontdekken.

Hoe een studentenhuis vinden op Curaçao

Stage lopen op Curaçao wil natuurlijk ook zeggen dat je nood hebt aan een woning of studentenhuis; jouw huisvesting op Curaçao. Op hotel blijven of zelfs een Airbnb huren kan erg duur worden, en als student wil je naar alle waarschijnlijkheid toch wel liever een huis delen met andere jonge mensen. Daarom is het best dat je een studentenhuis zoekt op Curaçao.

Een van de plekken waar jij op Curaçao een studentenhuis kan vinden is via de website huisvestingopcuracao.com. Deze website laat jou naar studentenhuizen zoeken op locatie, het aantal personen en wanneer jij graag wil inchecken of uitchecken.

Op deze manier kan jij makkelijk en snel het perfecte studentenhuis vinden om op dit paradijselijke eiland te verblijven. Wist je trouwens ook dat je kan filteren op faciliteiten zoals prijs en of een studentenhuis dicht bij zee is, airco – of zelfs een zwembad heeft!

Wat te verwachten van studentenhuizen op Curaçao

Er zijn een heleboel studentenhuizen beschikbaar op Curaçao – van moderne appartementen met zwembad tot kleurrijke typische huisjes aan het strand.

Wat te verwachten van studentenhuizen op Curaçao hangt vooral van je eigen budget af en van waar je naar op zoek bent.

Tips om een goed studentenhuis te vinden op Curaçao

Voordat je een studentenhuis of een appartement/studio huurt op Curaçao zijn er toch enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Daarom hebben we hier alvast enkele tips op een rijtje gezet zodat jij met een gerust hart een goed studentenhuis kan vinden op het eiland.

 1. Bepaal je budget
  Bepaal een budget voor je begint met zoeken. Op die manier kan je direct beginnen zoeken naar een leuk studentenhuis. Vergeet ook zeker niet om je budget om te zetten naar Antilliaanse gulden!

 2. Waar wil je verblijven?
  Waar wil je graag verblijven? Misschien heb je een plek of buurt in gedachten? Op de website van Huisvesting op Curaçao kan je bijvoorbeeld kiezen tussen Willemstad, Punta en Santa Rosa. Gebruik zeker ook de kaart op de website om te bekijken waar de studentenhuizen zich bevinden. Op die manier kan je al wat meer onderzoek doen naar de omgeving.

 3. Welke faciliteiten heb je nodig?
  Een derde ding waar je aan moet denken wanneer je een studentenhuis wil huren voor je stage op Curaçao is welke faciliteiten je graag wil. Zo hebben sommige mensen graag een wasmachine, andere mensen willen graag een afwasmachine of een zwembad. Probeer een overzicht te maken van de faciliteiten waar jij nood aan hebt, en van de faciliteiten die een leuke bonus zijn.

 4. Ga op zoek met een vriend of een vriendin
  Wanneer je op zoek gaat naar een studentenhuis op Curaçao is het leuk om samen met een vriend of vriendin op zoek te gaan. Op die manier kunnen jullie delen om de maandelijkse kosten te drukken.