Om in de kosten te besparen tijdens je stageperiode op Curaçao kan het een handig idee zijn om een 2 persoonskamer te boeken. De meeste huisvestingen op Curaçao bieden in hun studentenhuis of appartement, naast de standaard 1 persoons studentenkamers, ook 2 persoonskamers aan die je dan kunt delen met een studiegenoot, vriend of vriendin. Hiermee kun je samen flink op je maandelijkse huurkosten besparen.

Is een 2 persoonskamers enkel voor liefdes stelletjes?

Het is helemaal niet gezegd dat als je een kamer samen deelt dat je per se een (romantisch) setje hoeft te zijn. In de meeste 2 persoonskamers staan vaak 2x 1 persoonsbedden, waardoor je dus niet het bed hoeft te delen met elkaar. In de praktijk komt het zelfs veel vaker voor dat de stagiaires, die een 2 persoonskamer delen, geen setje zijn dan wel.

Hoe doe je dat met (privé) bezoek?

Samen een kamer delen is natuurlijk heel gezellig en heeft ook echt wel zijn voordelen; je kunt altijd je dag bespreken en uiteraard klagen over je stage 😉 . Echter een nadeel wat je soms zou kunnen ervaren is het gebrek aan privacy.

Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen, maar sommige stagiaires ontmoeten tijdens één van de gezellige Happy Hours op Curaçao wel iemand waaraan zij hun kamer zouden willen laten zien. En dan uiteraard het liefs als er verder niemand op de kamer is. Als je van tevoren bespreekt hoe je met jouw kamergenoot omgaat in dit soort situaties, is er niks aan de hand. Stuur een WhatsApp naar elkaar, hang een sok of ander kledingstuk aan de deurklink etc., zodat jouw kamergenoot weet dat jullie kamer even verboden terrein is. Er zijn genoeg manieren te bedenken.

Waar kan je een 2 persoonskamer reserveren?

Op onze website kan je bij de studentenhuizen op Curaçao zien welke kamers er beschikbaar zijn. Bijna ieder studentenhuis biedt wel een 2 persoonskamer aan.

Mocht dit niet het geval zijn bij het studentenhuis van jouw keuze, neem dan contact met ons op. Wij nemen dan op onze beurt weer contact op met het studentenhuis om te kijken wat er mogelijk is.

Andere interessante blogs: