Op Curaçao vind je diverse studentenhuizen met studentenkamers. De ene iets groter dan de ander, maar over het algemeen wel kleiner dan wat je waarschijnlijk in Nederland gewend zou zijn. Dit komt door de eenvoudige reden dat Curaçao een heerlijk tropisch eiland is met heel, heel veel zonuren. Je bent dus vaak buiten!

Je zult al snel merken dat je eigenlijk niet zoveel tijd doorbrengt op je studentenkamer op Curaçao. Buiten de uren die je verplicht op je stageplaats doorbrengt, breng je de andere uren vaak door op het strand, aan zee, heerlijk op een ligbedje met een koud drankje in je hand en een glimlach op je mond. Ook zal je geregeld met je medebewoners van het studentenhuis een dag gezellig het eiland verkennen, naar bijvoorbeeld de Struisvogelfarm, of misschien wel heel sportief de hoogste berg van Curaçao; de Christoffelberg, beklimmen. Kortom, genoeg te doen 😉

Wat wil je wel op jouw studentenkamer

Het is duidelijk dat jouw studentenkamer op Curaçao niet per se groot hoeft te zijn. Een kledingkast is bijvoorbeeld wel zo fijn, zodat je al jouw nodige badkleding en slippers kunt opbergen en hier dus niet dagelijks overheen hoeft te klimmen.

Een absoute must voor op jouw kamer is toch echt de ventilator. Je beste vriend tijdens je verblijf op het eiland. De meeste studentenkamers hebben geen airco en daarom is een frisse wind van een ventilator echt geen overbodige luxe. De temperaturen kunnen hoog oplopen en al helemaal in een slaapkamer. Dat beetje geluid wat een ventilator maak, neem dan je graag voor lief.

Als stagiair op Curaçao zal je ongetwijfeld ook nog diverse opdrachten voor school moeten vervullen, daarom is een bureautje met stoel op jouw eigen kamer wel zo handig. Zo kan je jezelf even terugtrekken van de drukte en alle gezellige afleidingen in het studentenhuis tijdens het leren of het maken van opdrachten.

Moet een studentenkamer op slot kunnen?

In veel studentenhuizen komen vaak vrienden en vriendinnen van buitenaf langs om te zwemmen, een BBQ of een gezellig feestje. Daarom raden wij het wel altijd aan om jouw eigen kamer op slot te doen. Zo weet je zeker dat er niemand ongevraagd op jouw kamer aan het rondsnuffelen is. Dit hoeft niet altijd met slechte bedoelingen te zijn, maar om discussies te voorkomen; leg je waardevolle spullen op je kamer en doe deze als je er niet bent op slot.

Studentenkamer reserveren op Curaçao

Op onze website www.huisvestingopcuracao.com treft je supergezellige studentenhuizen aan met leuke 1- persoons en 2- persoons studentenkamers aan op Curaçao. Als je een vraag hebt over een van deze studentenhuizen of de kamers, dan horen wij dit graag. Je kan dan contact opnemen via het contactformulier of stuur ons een WhatsApp.