Huisvesting op Curaçao

Je gaat stage lopen op Curaçao, super leuk natuurlijk! Je hebt een geweldige stageplaats kunnen vinden en misschien ook wel een betaalbare huurauto, maar waar ga je slapen? Wat wordt de komende maanden jouw huisvesting op Curaçao? Ga je voor een studentenhuis, een appartement of heb je liever je eigen studio? Hieronder lichten wij de belangrijkste voor- en nadelen over deze type huisvestingen op Curaçao toe.

Een studentenhuis op Curaçao

In een studentenhuis woon je met meerdere stagiaires en/of jong-werkende gezellig samen op Curaçao. Wat veel bewoners van een studentenhuis als een groot voordeel zien is dat je niet alleen woont. Je woont met mensen samen die hetzelfde avontuur aangaan als jij. Dit zorgt ervoor dat je gelijk vrienden maakt. En omdat je met meerdere mensen samenwoont is er altijd wel iemand waarmee je een goede klik zal hebben.

Je doet met elkaar boodschappen, kookt vaak om de beurt om daarna gezellig met elkaar te eten. Na eten is het tijd geworden om een Happy Hour te pakken, wat je dan ook vaak zult doen met je huisgenoten!

In een studentenhuis zal je wel rekening moeten houden dat je met meerdere mensen leeft. De één maakt rommel niet zoveel uit en laat alles slingeren terwijl de ander juist alles heel netjes wilt hebben. Soms kom je thuis en is je pakje koekjes spoorloos verdwenen in de keuken 😉 Dit is natuurlijk iets minder, maar dat weegt zeker niet op tegen alle voordelen.

Als jou het leuk lijkt om met meerder mensen samen dit avontuur aan te gaan, dan raden wij een studentenhuis van harte aan.

Een appartement of studio op Curaçao

Heb jij liever af en toe je eigen plek en behoefde aan rust? Dan kan je ook overwegen om een appartement / studio als huisvesting te nemen op Curaçao. Het grote voordeel is toch echt wel dat je vaak in een appartement / studio dan je eigen sanitair hebt en deze niet hoeft te delen met anderen.

Opstarten op Curaçao kan iets lastiger zijn, omdat je geen huisgenoten hebt waarmee je direct contact hebt. Maar zoek de Happy Hours op en dit probleem is met een paar cocktails zo verdwenen! Hier komen alle stagiaires samen om met elkaar te feesten en te genieten.

Wat raden wij als huisvesting op Curaçao aan?

Het grootste verschil tussen de huisvestingen is voornamelijk of je met meerdere bewoners samenwoont of niet. Dit levert heel veel gezelligheid op maar toch ook nadelen, denk hierbij aan rommel, hygiëne etc.

Wij raden aan om er gewoon goed over na te denken. Het belangrijkste is dat jouw huisvesting veilig is en dat jij daar op je plek zit. Je gaat er immers toch een aantal maanden verblijven. Op Huisvesting op Curaçao bieden wij enkel huisvestingen aan die wij daadwerkelijk gezien hebben en waar wij volledig achter staan. Nu is het aan jou om te kijken wat het beste bij je past. Mocht je vragen hebben over huisvesting op Curaçao of heb je graag advies bij het maken van jouw keuze? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een WhatsApp. Wij helpen je graag hierbij.